Ofte stilte spørsmål

Hva er styrkeløft?

Styrkeløft omfatter knebøy, benkpress og markløft som i konkurranse gjennomføres i den rekkefølgen. Her har man tre forsøk i hvert løft hvor målet er en høyest mulig totalsum. Minst et av løftene i hver øvelse må være godkjent for å få tellende totalsum, og den som har høyest totalsum innen hver vektklasse vinner. Dersom to eller flere har lik totalsum, vinner utøveren med lavest kroppsvekt.

Mer informasjon samt informasjon om vektklasser og alderskategorier finner du HER

I klubben vår har vi flere trenere som kan hjelpe deg med treningen din. Når du har fått innvilget medlemskap kan du be om å få tildelt en klubbtrener.

Ofte stilte spørsmål

Hva må jeg gjøre for å bli medlem?
Du kan måte hver mandag mellom 15-17 og teste ut styrkeløft eller bare slå av en prat. Bestemmer du deg for å begynne i klubben melder du deg inn, betaler medlemskontingent og signerer antidopingkontrakt.

Hva koster det å bli medlem?
Medlemskontingenten er ut 2020 på 2000,- kr og betales en gang i året. Se Betalingsinformasjon for mer informasjon.

Hvilke øvelser konkurrerer man i i styrkeløft?
Knebøy, benkpress og markløft – i den rekkefølgen. Man kan også bare konkurrere i benkpress enkeltløft.

Er det noen krav for å være med i klubben?
Vi har ingen krav for å delta i klubben. Men vi har dugnad, et aktivitetskrav og et klubbreglemang som vi forventer at alle medlemmer følger. Det finner du HER!

Hvordan er alderskategoriene og vektklassene?
Det finner du informasjon om HER!

Hva må jeg gjøre for å kunne konkurrere?
Først må du være medlem i en styrkeløftklubb. For å kunne konkurrere må du signere antidopingkontrakten til Antidoping Norge, som sendes inn til Norges Styrkeløftforbund (NSF). Når kontrakten er registrert og du har betalt medlemskontingent og lisens kan du møte på stevne.

Hvordan trener man styrkeløft? Er det gruppetimer?
Nei, det er ikke gruppetimer. VI har egne nybegynnerprogrammer laget av klubbtrener. Etterhvert lærer medlemmene seg hvordan de kan sette opp program selv og får veiledning, om det trengs, til hvilke program de kan trene videre. Dersom du ønsker kan du få tildelt en klubbtrener etterhvert som kan gi deg nødvendig oppfølging og program.

Er det noen kvalifiseringskrav for å bli med i en klubb?
Nei, alle starter med forskjellige utgangspunkt. Du trenger ikke klare løfte en viss vekt for å starte. Kom som du er!

Må man konkurrere for å være medlem hos dere?
Nei, det er flere som kun er medlem og trener hos oss. Da betaler du kun medlemskontingent og det er ikke nødvendig med konkurranselisens. Vi ønsker derimot at alle medlemmer har et ønske om å drive med styrkeløft og bidra på stevner som frivillig og bidra til en god atmosfære.

Les mer om styrkeløft her

Du finner mer informasjon om idretten styrkeløft på Norges Styrkeløftforbund sine sider.